• (352) 299 2979
  • İletişim
  • Arama Yap
  • Site Haritası
  • Anasayfa
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAYSERİ / MELİKGAZİ Ahmet Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Atatürk Köşesi
  1. Anasayfa
  2. OKUL HAKKINDA
Aday Öğrenci

Aday Öğrenci

24 18.07.2020 10555

 

OKUL İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES

Gesi Güney Mah. Yüksel Çavuşoğlu Cad.

Şükrü Özkul Sokağı

38180 Posta kodu Melikgazi/KAYSERİ

 

 

 

 

TELEFON

2992979

 

 

 


 

VİZYONUMUZ


Evrensel eğitim öğretim ilkeleri doğrultusunda; ülkemizin sağlık sektöründe ihtiyaç duyduğu mesleki donanıma sahip, hümanist ve bilimsel yaklaşımı ilke edinmiş, nitelikli yardımcı sağlık personeli yetiştirmektir.


 

 MİSYONUMUZ

Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda; aydın düşünceli, sorumluluk bilinci gelişmiş, eğitimini aldığı mesleğin etik ilkelerini benimsemiş, milli ve evrensel insanlık değerlerini özümsemiş, kendini geliştirme bilincine sahip, insan haklarına saygılı,  ülkemiz sağlık sektörünün gereksinim duyduğu yeterliliğe sahip elemanları yetiştirmek için varız.

 


 

TEMEL DEĞERLERİMİZ 

•         İnsana Saygı ve Güler Yüz

•          Açık İletişim ve Empati

•          Tam Katılım

•          Güven ve İşbirliği

•          Planlı ve Sürekli Gelişim

•          Öğrenci Merkezli Eğitimi esas alırız.

•        Okul Merkezli Demokratik Yönetim

 


 

OKULUMUZ HAKKINDA

 

  • Öğretmen :30 ,   Öğrenci :313,   Derslik :11,   Atölye-İşlik :1,  BT Sınıfı :1, Kütüphane :1, Yemekhane :1
  • Saatler: Başlama Saati: 8.10 Biriş Saati:16.30
  • Isınma: Kalorifer 
  • Bağlantı: fiber
  • Öğrenci Türü: Karma
  • Eğitim Öğretim Şekli: Normal
  • Projeler: Erasmus ve 4006 TÜBİTAK projeleri. Erasmus kapsamında öğrencilerimizi yurtdışında staj imkanı sağlamakta.

        Okulumuz sağlık alanında eğitim vermektedir. Sektörün ihtiyacı olan sağlık ara elemanı yetiştirmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrenciler sağlıkla ilgili üst öğrenime geçebilmektedir. Eğitim-öğretim açısından kadrosu tamdır. 1 adet laboratuvar vardır ve uygulamalı olarak eğitim vermektedir. 12.Sınıflar haftata 24 saat beceri eğitimi yapmaktadır.

       Okul kayıt koşullarında gerekli olan evrak:Sağlık sektöründe çalışmaya elverişli sağlık raporu


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OKUL PANSİYONUMUZ

Okul Pansiyonumuz 2011-2012 Eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır.Okulumuzun yanında yer almaktadır. 

Pansiyonumuz 90  yatak kapasiteli kız pansiyonudur.

Odalarımız 4 yada 8 kişiliktir, ranza sistemine sahiptir.

Odalarda Öğrenciler için kişisel dolap, çalışma masası yer almaktadır.

Aynı anda 200 öğrencinin yemek yiyeceği yemekhane

Üretim yapılan mutfak

29-09-201729-09-2017


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALANIMIZ

Sağlık Hizmetleri

 

 

DALLARIMIZ

 

Ebe Yardımcılığı

Hemşire Yardımcılığı

Sağlık Bakım Teknisyenliği


 

HEMŞİRE YARDIMCISI

Hemşire yardımcısı; sağlık meslek liselerinin hemşire yardımcılığı programından mezun olup hemşire nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir

Eğitimin Süresi ve İçeriği:

Sağlık Meslek Liselerinin Hemşireli Yardımcılığı Bölümünde 4.yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir. Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10 sınıftan itibaren Sağlık Bilimleri Alanı'nda ortak derslerle birlikte

Sağlık Bilimleri alan derslerini teorik ve uygulamalı olarak görürler.11.Sınıftan itibaren Hemşire Yardımcılığı Dalı'na geçerek ilgili dalla ilgili mesleki teorik ve uygulamalı eğitim alırlar.

 

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları:

Anadolu Sağlık Meslek Liseleri'ni bitiren mezunlar Hemşire Yardımcısı olarak Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında, yataklı ve yataksız sağlık kuruluşları, Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Doğumevleri ve Üniversite Hastanelerinin Servis ve acil servislerinde çalışmaktadırlar. Bu bölümün iyi yetişmiş mezunları sahada kendilerine rahatlıkla iş bulabilmektedirler. Sağlık sektörünün öneminin artmasıyla, bu bölümün mezunlarının geleceği çok açık görülmektedir.

Üniversiteye girişlerde hemşirelik bölümleri için ayrıca ek puan verilmektedir. 2 yıllık meslek yüksekokulları için orta öğretim başarı puanı ile sınavsız geçiş hakları bulunmaktadır.

 

 


 

EBE YARDIMCISI

Ebe yardımcısı; sağlık meslek liselerinin ebe yardımcılığı programından mezun olup ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir

EBE YARDIMCISI GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Ebe Yardımcısı; Ebelerin nezaretinde yardımcı olarak çalışan, ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirtmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine, ulaşımında yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenidir.

Ana-çocuk sağlığı hizmetlerini yürüten, doğum öncesi, doğum, doğum sonrası hizmetleri veren, 0-6 yaş grubu çocuk beslenme aşıları yapan, aile planlaması, kişisel temizlik kuralları, ilkyardım, bulaşıcı ve sosyal hastalıklardan korunma - savaşla ilgili konularda bireye, aileye, topluma sağlık eğitimi veren, doğum, ölüm istatistik verileri toplayan, değerlendiren kamu kuruluşları ile gerekli iş birliğini sağlayan insani ve ahlaki davranışları ile örnek meslek mensubudur.

 

EĞİTİM SÜRESİ VE İÇERİĞİ

( 22 Mayıs 2014 sayılı resmi gazete 29007)

 

Öğrenciler 9 uncu sınıfta bütün okullarda okutulan ortak dersleri;10 sınıftan itibaren alan seçerek, ortak derslerle birlikte sağlık hizmetleri alanı derslerini de görürler.

Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Eğitim teorik ve pratik eğitimlerden oluşur. Öğrenciler eğitimleri süresince; Kadın hastalıkları ve Doğum Dersi, Ana ve Çocuk Sağlığı Hizmetleri ve Eğitimi, Çocuk Sağlığı ve hastalıkları bilgisi, Ruh Sağlığı, Ebelikte Yöntem, Aile Planlaması, İlkyardım, Anatomi ve Fizyoloji, Histoloji, Farmakoloji, Beslenmeye Giriş, Patoloji, Halk Sağlığı ve Ebeliği derslerini alırlar. Bu meslek derslerini : Hastane, Doğum Evi ve Ana - Çocuk Sağlığı Merkezlerinde uygulamalı olarak yaparlar.

 

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Ebe olmak isteyenlerin;

Biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, insanlara yardım etmekten hoşlanan, Sorumluluk duygusu yüksek, çabuk ve doğru karar verebilen, temiz, dikkatli, titiz, tedbirli, tertipli, şefkatli, sevecen, bedence sağlıklı, dayanıklı ve soğukkanlı kimseler olmaları gerekir. Ebelik mesleği yalnızca bayanlara açık bir meslektir.

 

 

ÇALIŞMA ALANLARI VE İS BULMA OLANAKLARI

Ebe Yardımcıları; resmi veya özel hastanelerde, dispanser ve sağlık ocaklarında görev alabilirler. Çalışma ortamı genellikle temiz ve kapalıdır. Ebe Yardımcıları çalışırken hamile kadınlarla, bebeklerle, 0-6 yaş grubu çocuklarla, doktorlarla, uzman hekimlerle ve diğer sağlık personeliyle iletişim halindedir. Köylerde çalışan ebe yardımcıları hizmet verirken sık sık seyahat etmek durumundadırlar. Ebe yardımcısı görev yaptığı sağlık kuruluşlarında belirlenen takvime göre nöbete kalmak veya vardiyalı çalışmak durumundadır.

Ebe Yardımcısı Sağlık Bakanlığına, Sosyal Sigortalar Kurumu ve üniversitelere bağlı hastanelerle özel hastanelerde, doğumevlerinde ve aile planlaması merkezlerinde, aile hekimliği birimlerinde,doğum klinikleri ve dispanserlerde iş bulabilirler. Bu meslekte çalışma koşulları genelde ağır olmasına karşın, ülkenin her yerinde çalışma olanağı olduğundan iş bulma sorununun olmadığı söylenebilir. Ayrıca Ülkemizde kaba doğum hızı, bebek ölüm hızı, genel doğurganlık hızı ve anne ölüm oranlarının yüksek olması nedeniyle ebe gereksinimi oldukça yüksek düzeyde olup, halen görev yapmakta olan ebe sayısı ihtiyacı karşılayacak düzeyde oldukça uzaktır. O nedenle programdan mezun olacak ebelere talep fazladır.

 


SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENLİĞİ

02-01-2016 kabul edilen torba yasa tasarısı ile teknisyenlik seviyesinde "Hemşire Yardımcısı", "Ebe Yardımcısı" ve "Sağlık Bakım Teknisyeni" adıyla üç yeni "yardımcı sağlık mesleği" tanımlanmaktadır. Bunlardan hemşire ve ebe yardımcısının, hemşire ve ebe nezaretinde yardımcı olarak; sağlık bakım teknisyeninin ise en az tekniker düzeyindeki sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışmaları öngörülmektedir. Bu kişilerin ayrıca, hastaların günlük yaşam aktivitelerine, beslenme programının uygulanmasına, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımına yardımcı olmak ve refakat etmekle görevli olmaları öngörülmektedir.

Sağlık Bakım Teknisyenliği dalını seçerek aşağıdaki bilgi ve becerilere sahip olabilir, tıp dünyasına katılabilirsiniz.

· Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve tıbbi atıkların ayrıştırılmasına yardım eder.

· Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için enfeksiyon etkenleri ve bulaşma yollarını ayırt ederek enfeksiyon kontrol önlemlerini alır.

· Solunum, dolaşım, sindirim, endokrin, sinir, üro-genital sistem, kan, eklem ve duyu organları hastalıklarını ayırt eder.

· Psikoloji ile ilgili temel kavramları, kişilik özelliklerini açıklar, duyguları kontrol altına alarak afet ve travmalarda hasta ve yakınlarına psikolojik destek sağlar.

· Yenidoğan ünitesinin hazırlanması, yenidoğanın değerlendirilmesi, yenidoğan ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ebe/hemşireye yardım eder.

· Klinik laboratuvar çalışmalarında, radyoloji, anestezi ve reanimasyon ünitelerinde yapılan uygulamalarda, EKG, EEG çekimi, alçı işlemleri, diyaliz uygulamaları ve diş kliniği çalışmalarında sağlık profesyoneline yardım eder.

 

Temel Bireysel Özellikler

• Mesleki etiğe sahip,

• İnsanlara yardım etmekten hoşlanan,

• Ekip çalışmasına uygun,

• İş disiplinine sahip,

• Sorumluluk sahibi,

• Dikkatli ve temiz,

• Titiz, soğukkanlı ve sabırlı,

• Planlı ve organize olabilen,

• Zamanı iyi kullanan,

• İnsanlarla rahat iletişim kurabilen,

• Fen bilimlerine ilgili

• Yeniliklere ve teknolojik gelişmelere açık,

• Acil durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen,

• Bedenen ve ruhen sağlıklı,

• Kapalı ve açık ortamlarda çalışabilecek.

 

Eğitimin Süresi ve İçeriği

Sağlık Meslek Liselerinin Sağlık Bakım Teknisyenliği Bölümünde 4 yıl süre ile eğitim verilmektedir. Mesleki Eğitimde; Genel Kültür Dersleri yanında Meslek Dersleri ve bunların Uygulamalı Dersleri (hastanelerde) verilmektedir.11. yıl ve 12. yıllarda staj eğitim başlamaktadır.

Çalışma Alanları ve İş Bulma İmkanları

Sağlık bakım teknisyenleri meslekte iş bulma olanağı cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kamu sektöründe Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda yeterli puanın alınmasına, özel sektörde ise yetenek ve bilgiye bağlıdır. Sağlık bakım teknisyenleri, özel hastane ve poliklinikler, devlet ve üniversite hastaneleri, özel ambulans servisleri ve özel tıp merkezlerinin acil servis ve yoğun bakım alanlarında iş bulabilirler. Özel sektörde sağlık alanında rahatlıkla iş bulmakla birlikte kamu alanında pek çok branşta istihdam edilmektedir.

Ülkemizde sağlık sektöründe sunulan hizmetlerin gelişmesi, sağlık hizmetlerinden beklentilerin değişmesi ile sağlık profesyoneli nezaretinde yardımcı olarak çalışan ve ayrıca hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile ilgili sağlık hizmetlerine ulaşımda yardımcı olan ve refakat eden sağlık teknisyenlerine ihtiyaç duyulmuştur.

Sağlık bakım teknisyenliği dalında; aseptik tekniklerine uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem alma, sistem hastalıklarını tanıma, sağlık psikolojisi, yenidoğan ve çocuk sağlığını koruma, mesleki temel uygulamalar ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflenmektedir.

 


 

ÖĞRENCİLERMİZiN EK PUANLA GİREBİLECEĞİ  LİSANS PROGRAMLARI

  • Perfüzyon

  • Sağlık Yönetimi

  • Sağlık Kurumları Yönetimi

  • Sağlık Kurumları Yöneticilii

  • Ergoterapi

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi

  • Sağlık Kurumları letmecilii

  • Hemşirelik

  • Ebelik


 

OKULUMUZDA YAPILAN ETKİNLİKLERDEN KARELER...

erasmus28-03-201907-10-201913-02-201919-02-201926-12-2017

mezunmezun19-04-201706-04-2018

hemşire 2015mimarsinannevruz 2015nevruz 2015nevruz 2015

İLGİLİ İÇERİKLER

MİSYONUMUZ HEDEFLERİMİZ

25-12-2024

VİZYONUMUZ

25-12-2024

YEMEKHANEMİZ

Ahmet Baldoktu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yemekhanesi,...

05-11-2024

Sportif Faaliyetler

Okulumuzda öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerini desteklemek ve...

25-10-2024

Pansiyonumuz

25-10-2024
Devamı >>
Geri Bildirim

İletişim

Adres:
Gesi Güney Mah. Yüksel Çavuşoğlu Cad. Şükrü Özkul Sokağı 38180 Posta kodu Melikgazi/KAYSERİ

Telefon
0352 299 29 79


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın
MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.